001 -Family
Is crypto een lange of korte termijn investering?

Is crypto een lange of korte termijn investering?


Geplaatst op: 1 juli 2025

Cryptovaluta hebben de financiële sector compleet op zijn kop gezet. Onder zowel consumenten als professionele is beleggen in crypto razend populair. Er zijn inmiddels duizenden cryptomunten op de markt. Sommige zeer volatiele munten bieden torenhoge korte termijn winsten, waar andere gerenommeerde crypto’s zoals Bitcoins met name populair zijn onder mensen die investeren in hun toekomst. In dit artikel belichten we beide kanten: we bieden opties voor zowel lange als korte termijn crypto investeringen, zodat jij kunt kiezen welke van de twee het best bij jou past.

Crypto op de korte termijn: investeren in nieuwe munten met enorme winstmarges

Crypto is ongekend populair in Nederland: inmiddels bezit 14% van de Nederlandse bevolking cryptovaluta. Veel mensen zien crypto als een makkelijke manier om snel geld te verdienen. Alhoewel dit zeker mogelijk is, is dit weggelegd voor mensen die zich verdiepen in digitale valuta en de juiste munten uitkiezen.

Beleggers die korte termijn winsten najagen, investeren voornamelijk in nieuwe cryptomunten, en met name meme coins. De waarde van nieuwe munten wordt met name bepaald door hype, marketing en mond tot mond reclame. 

Nieuwe crypto projecten die binnen korte tijd veel crypto fans aanspreken, kunnen enorm in waarde stijgen.

Er worden jaarlijks honderden munten gelanceerd. Het vinden van die ene munt die tientallen keren over de kop gaat, is verre van makkelijk. Daarom wordt investeren in nieuwe munten gezien als een korte termijn investering die veel winst kan opleveren, maar zeker niet zonder risico is.

Gelukkig zijn er genoeg hulpbronnen die je kunt raadplegen om waardevolle nieuwe crypto projecten te ontdekken. Online crypto experts zoals Diederik Veldhuizen delen lijsten met korte termijn crypto tips. Hierin geven ze een overzicht van de meest spraakmakende munten van 2025, inclusief de achterliggende technologie en unieke functies.

Crypto op de lange termijn: passief inkomen en veilige investeringen

Beleggers die gefocust zijn op veilige, lange termijn investeringen kopen het vaakst bekende munten zoals Bitcoin, Cardano en Ethereum. Een Bitcoin was in 2010 zo’n €0,20 waard, maar bereikte onlangs een piek van boven de 100.000 Amerikaanse dollar. 

De Bitcoin toont al jarenlang zeer consistente groei, en het is dan ook geen verrassing dat dit nog steeds verreweg de populairste crypto munt is om in te investeren. Veel investeerders pompen maandelijks een vast bedrag in Bitcoin, en blijven dit vasthouden. Een investeringsmethode die ook wel ‘Hold On For Dear Life’ wordt genoemd.

Nieuwe crypto munten zoals Polkadot, Cardano en Ethereum bieden echter unieke mogelijkheden om lange termijn winsten te boeken. Investeerders kunnen met staking een passief inkomen verdienen. Dit werkt eigenlijk een beetje zoals dividend.

Je investeert in een munt met staking mogelijkheden, je bevriest je munten om transacties op het netwerk te beveiligen, en je ontvangt een deel van je originele investering terug voor je dienst.

Met Polkadot kan je tot zo’n 15% van je inleg uitgekeerd krijgen, een stuk hoger dan bankrente of het gemiddelde dividend uit traditionele aandelen. Staking wordt dan ook steeds populairder onder Nederlanders die een passief inkomen najagen en de FIRE methode toepassen.

In 2025 hoef je niet enorm veel geluk te hebben om met crypto financiële onafhankelijkheid te bereiken, alleen consistentie en slimme keuzes.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Is crypto een lange of korte termijn investering?

Cryptovaluta hebben de financiële sector compleet op zijn kop gezet. Onder zowel consumenten als professionele is beleggen in crypto razend populair. Er zijn inmiddels duizenden cryptomunten op de markt. Sommige zeer volatiele munten bieden torenhoge korte termijn winsten, waar andere gerenommeerde crypto’s zoals Bitcoins met name populair zijn onder mensen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: