Op woensdag 28 mei organiseert de gemeenteraad het maandelijkse Ronde Tafel Gesprek om meningen en ideeën van bewoners en bedrijven te verzamelen over onderwerpen die voor de eerstvolgende raadsvergadering op de agenda staan.
Tijdens raadsvergaderingen neemt de raad besluiten die u als bewoner aangaan. Om een beeld te krijgen van hoe bewoners over een raadsvoorstel denken organiseert de gemeenteraad voorafgaand aan de raadsvergadering een Ronde Tafel Gesprek. Raadsleden gaan ‘om tafel’ met bewoners en bedrijven die mee willen praten over een geagendeerd onderwerp of hun zorgen of ideeën willen uiten. Door te horen wat er leeft onder bewoners kan de gemeenteraad haar volksvertegenwoordigende rol beter invullen. De gesprekken hebben een verkennend karakter. Er worden tijdens deze bijeenkomsten geen besluiten genomen.
Niet alle raadsvoorstellen worden geagendeerd voor een Ronde Tafel Gesprek. Als een onderwerp niet op de agenda staat, blijft het mogelijk om een onderwerp tijdens een raadsvergadering in te spreken. U kunt ook zelf onderwerpen aandragen als u vindt dat deze de aandacht van de gemeenteraad verdienen. De voorzitter van het Ronde Tafel Gesprek bepaalt of het onderwerp op de agenda komt.
Iedereen is van harte welkom. Als u als belangstellende wilt deelnemen aan het gesprek of onderwerpen wilt aandragen, kunt u zich aanmelden tot 12:00 uur op de dag van het Ronde Tafel Gesprek via griffie@aalsmeer.nl of (0297)387516. Vermeld bij opgave het onderwerp waarover u wilt meepraten of het onderwerp dat u als nieuw agendapunt wilt aandragen en uw contactgegevens. Wilt u alleen als toehoorder aanwezig zijn, dan is aanmelden niet nodig.
Wat heeft u aan een Ronde Tafel Gesprek?
- U kunt uw kennis en visie delen met de raad over een geagendeerd onderwerp;
- Uw inbreng kunnen raadsleden meewegen in hun besluit.
- U kunt een onderwerp agenderen dat volgens u de aandacht van de raad verdient.
Wat hebben raadsleden aan een Ronde Tafel Gesprek?
- Raadsleden kunnen aan u of een eventuele vakspecialist vragen stellen om een omvangrijker beeld te krijgen;
- Raadsleden kunnen van u horen wat er in de samenleving leeft;
- Raadsleden kunnen met de informatie uit de bijeenkomst een meer afgewogen besluit nemen.